Ingen påskeæg til Fido - DKK Esbjerg

Varde Dyrehospital
Gå til indhold

Ingen påskeæg til Fido

RÅD

Væk med chokolader fra lave borde og steder, hvor hunde kan nå, siger Dyreværnsorganisationen Dyrefondet.

Hunden kan komme i livsfare, hvis den spiser de voksnes dyre påskeæg med masser af kakaoindhold eller børnenes festligt indpakkede æg, harer og kyllinger, af mælkechokolade.

– Så fjern chokoladeæg og indpakkede chokolader fra lave borde i stuer og børneværelser, tilråder Dyreværnsorganisationen Dyrefondet.

-  Der er al mulig grund til at passe på«, siger dyrlæge Knud Dahlgaard, medlem af Dyrefondets bestyrelse. Hunde kan ikke tåle stoffet theobromin, som er i chokolade. Kogechokolade og fin mørk chokolade topper med ni gange så meget theobromin som i mælkechokoladen, mens den hvide chokolade er tæt på at være ufarlig. Særligt små hunde med meget lav kropsvægt skal ikke have rent mange stykker ren mørk chokolade, før de bliver meget syge. Symptomerne er rastløshed, opkast og kramper.

Det, der også gør børnenes mælkechokoladeæg farlige, er især indpakningen, som hundene spiser, hvis de snupper børnenes farvestrålende æg. Sølvpapiret omkring æggene kan ikke opløses nede i hundens mave.

- Hvis hunden kaster op efter nogle timer, kommer den sandsynligvis af med papiret, men der kan også ske det, at papirstykkerne bliver i maven og bliver æltet sammen til en lille kugle. Kuglen bliver tømt ud i tarmen, som den skal, men undervejs kan den sætte sig fast i tyndtarmen. Og så går maven i stå. Hunden mister appetitten, bliver dårlig og kaster op og vil ingenting, hverken spise eller drikke. Situationen er alvorlig, og det er om at komme af sted til dyrlægen i en fart, anbefaler Knud Dahlgaard.

Tilbage til indhold