Når hunden lugter - DKK Esbjerg

Varde Dyrehospital
Gå til indhold

Når hunden lugter

RÅD
Uddrag af artikel i isabellas.dk

Rent og velduftende er ikke de første ord, der popper op i hukommelsen, når et hjem med hund, kat eller andre pelsede kæledyr skal beskrives, og ærligt talt kan de logrende og langhårede venner efterlade en kraftig odør, der kan ødelægge et helt hjems atmosfære!

Samtidig bliver de fleste af os hen af vejen immune over for lugten i vores eget hjem, og vi kan derfor ikke lugte det, der møder vores gæster, når de træder ind ad døren hos os.

Det er dog muligt at holde både hund, kat og andre pelsdyr og samtidig bevare et frisk og rent hjem, men det kræver en indsats. Nøglen til et lugtfrit hjem er nemlig at eliminere lugtkilderne totalt! Nedenfor har vi samlet 8 effektive tips, der vil få hundelugten til at forsvinde!

# 1: Bad og plej dit kæledyr jævnligt

Selvom din hund ikke er synligt beskidt, er det en rigtig god idé at bade den i en mild hundeshampoo. Bader du din hund jævnligt, vil du slippe for, at din hund spreder snavs, olier og dårlig lugt, som har tendens til at sidde i pelsen, gennem hele dit hus. Det er dog vigtigt, at du ikke vasker din hund for ofte, da et overforbrug af shampoo vil vaske de naturlige olier ud af pelsen og efterlade huden og pelsen knastør!

Til gengæld kan du med god samvittighed både børste og pleje din hund ganske ofte, og det er mindst lige så vigtigt i kampen mod hundelugten. Børst din hund ofte, og sørg for at gøre det udendørs, så du undgår, at de vildtfarende hundehår finder vej til dine møbler og gulve.

# 2: Fnugruller er din bedste ven

Deler du bolig med en hund, er hundehår nærmest umulige at undgå.  For at undgå den karakteristiske og ret ubehagelige lugt af hund bør du fjerne alle hundehår fra dine møbler mindst en gang om ugen. Her er fnugruller eller en støvsuger med et særligt støvsugerhoved guld værd!  

# 3: Glem ikke gulvet

De fleste hundeejere har erkendt, at støvsugning og gulvvask er to pligter, der skal udføres med meget korte mellemrum. Husk at være opmærksom på at tømme og skifte din støvsugerpose ofte, for er støvsugerposen fuld, når du støvsuger, vil støvsugeren blæse al den dårlige lugt fra det opsamlede snavs og skidt direkte ud i din bolig!  

# 4: Tjek husets luftfiltre- og kanaler

Rens luftkanalerne og filteret i din aircondition en gang om måneden. Det vil først og fremmest få dit hjem til at dufte mere rent, og dernæst vil det forhindre, at hundehår blokerer filtrene.

# 5: Brug desinfektionsmidler

Rigtig mange lugte skyldes bakterier. Sørg for at fjerne overfladebakterierne i dit hjem ved hjælp af effektive rengørings- og desinfektionsmidler. Undersøg dog altid, om produkterne er uskadelige for nysgerrige hundesnuder- og næser, før du anvender dem.

# 6: Maskér ikke lugten – fjern den!

Glem alt om duftsprays og luftfriskere, som blot skjuler den dårlige lugt med parfume. Køb i stedet de midler, der rent faktisk eliminerer hundelugten.

# 7: Fjern urinlugten

Har din hund små uheld indendørs, bør du vaske området grundigt straks ved hjælp af effektive rengøringsmidler særligt beregnet til lugtgener forårsaget af kæledyr. Rengør du med almindelige universalrengøringsmidler eller lignende vil området sandsynligvis blive rent, men der vil stadig eksistere duftmolekyler, som kan friste din tissetrængende hund til at besørge på samme plet igen.

# 8: Glem ikke hundekurven

Investér altid i en hundekurv med et betræk, du kan tage af og vaske i vaskemaskinen. Mindst to gange om måneden bør du give al tekstiler, bløde tøjdyr og puder mm., som din hund har været i tæt kontakt med, en grundig rengøring i vaskemaskinen. En god tommelfingerregel er at vaske din hunds linned, hver gang du vasker dit eget.

Tilbage til indhold